Brigi diétája – az első eredmények

Brigi diétája – az első eredmények

Kedves Olvasó!


Már a második héten is túl vagyok, mire ezeket a sorokat megírtam Neked. Közelednek az Ünnepek, de jelentem, nem adom fel, de nem ám! 

Az első fázis, a kemény időszak számomra villámgyorsan eltelt, most meg már javában a másodikba léptem, ami azért is lényeges, mert itt már kicsit kibővül az étrendem, ehetek például csirkemellfilét, pulykamellfilét, halat – illetve korlátozottan és mértékkel, de bejön a paradicsom meg a sárgarépa is.

Itt a kulcsszó:

MÉRTÉKLETESSÉG
Az elmúlt hetek alatt megtanultam, hogy a napi 5 étkezés bizony fontos, és ebbe beletartozik egy turmix, vagy akár a reggeli müzli is és ugyanennyire lényeges az étkezésem összetétele is. Például, ha tésztát ebédelek (szigorúan az EatSlimPro magas fehérje-alacsony szénhidrát tartalmú tésztájára gondolok), akkor az arányok úgy néznek ki, hogy kb 25% tészta (30g), 50% zöldség és 25% hús. Nem pedig úgy, ahogy helytelenül korábban ettem: nagy adag kifőtt tészta, húsos ragúval (minimál zöldség), és 20 deka trappista sajttal megszórva, hogy aztán hatalmas kőként nehezedjen az egész a gyomromra. 

Na meg ott van a rengeteg folyadék, amit napi szinten megiszok mióta belekezdtem az életmódváltásba. Elvégre a testünk jelentős százaléka víz (nőknél 50, férfiaknál 60 % – a Wikipedia szerint), úgyhogy jöhet a zöld tea, a víz, meg a limonádé. Némiképp nehezítette a folyamatot, hogy a kávét eddig csak sok cukorral és tejjel ittam meg, de még mindig arra gondolok, hogy az erős elhatározás eredményre vezet. 🙂
Eredmény?!

Képzeld, van! Érzetben energikusabb vagyok, többet megyek, kevésbé fáradok és igen, ha a számokra vagy kíváncsi: 12 nap alatt 2,8 kg ment le! (Ha nem elékeznél: 64,5 ről indultam, jelenleg 61,7-nél tartok). Az az igazság, hogy fogalmam sincs, mikor mutatott akár csak ennyit a mérleg… ☹
De a lényeg, hogy bár már bőven benne vagyunk decemberben, nagyon motiváló, ahogy átalakulnak az étkezési szokásaim, reggelizek, példának okáért, nemcsak kávét. Sőt, elkezdtem felfedezni azon zöldségeket, amiket talán a középsuli menzáján ettem utoljára, és nagyon finomakat főzök, amit egyébként is imádok. 


Kihívások
Igen, vannak. Voltam egész napos tréningen, ahol isteni volt a catering, de felkészültem. Másnap a lányom iskolai vásárában egy fél napot fánkok és különböző ínyencségek között töltöttem. Napközben, amikor két ajándék beszerzése között jó lett volna csak egy péksütit venni és megenni. Vagy, amikor mézeskalácsot sütöttünk a csajokkal. Ezekre a programokra mind elmentem és egytől-egyig élveztem! Bele tudtam magam vinni, őszinte örömmel, és senki nem akadt fent azon, hogy diétázok. A húgom pedig úgy készül a vendéglátásunkra, hogy előre szóltam neki. Úgyhogy, ha másnak nem gond, nekem sem.

Így vagyok most, a diéta pedig folytatódik. Majd írok Nektek arról, milyen a karácsonyi kihívás, van-e egyáltalán, bár az előző bekezdésből gondolhatjátok, itt bizony akad. 😊

Boldog Karácsonyt Nektek, mértékletes, de finomságokkal, szeretettel teli Ünnepeket! 


Brigi

Vélemény, hozzászólás?