Ünnepi csirkesült narancsos-kesudiós kelbimbóval

Ünnepi csirkesült narancsos-kesudiós kelbimbóval

A diéta egyik legnagyobb kihívása, amikor a karácsonyi nagy vendégeskedések alkalmával elénk tárul a terülj-terülj asztalkám, mindenféle „finomsággal” telve, viszont mi nagyon jól tudjuk, hogy most sem kéne bűnöznünk. Azért, hogy segítsünk neked megtalálni az egyensúlyt, elhoztuk most egyik kedvenc karácsonyi receptünket, ami egészséges alternatívája lehet a karácsonyi vacsorának.

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 egész csirke
  • 50 dkg kelbimbó
  • 1 narancs
  • kis gerezd fokhagyma
  • 1 alma
  • 1 körte
  • 1 vöröshagyma
  • Só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg kesudió

A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd behelyezzük a tepsibe. A hasüregébe helyezzünk 1-1 darabka almát, körtét, hagymát (amennyi belefér)!

Fedjük le fóliával és 220 fokos sütőben 1,5 óra alatt süssük készre!

Közben a körethez a kelbimbót lepucoljuk, megmossuk és felezzük, majd nagy serpenyőben olívaolajon a durvára vágott kesudióval és a zúzott fokhagymával együtt nagy lángon süssük-dinszteljük puhára! Sózzuk, adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, majd facsarjuk hozzá a narancs levét!

A csirkéről 1,5 óra elteltével vegyük le a fóliát, növeljük a sütő hőfokát 250 fokra, és pár perc alatt pirítsuk a csirke bőrét ropogósra! Tálaljuk a kelbimbóval!

Vélemény, hozzászólás?